Un recorregut exclusiu entre obres i sabors.

28 de febrero (Entradas disponibles viernes 07/02)
20.00h
28 de febrero (Entradas disponibles viernes 07/02)
90 mins
120€
+18 años

Un recorregut exclusiu entre obres i sabors.

Viu l’experiència completa amb un recorregut a porta tancada pel Centre d’Art Hortensia Herrero i una tastada de la mà de Guillaume Glories, sommelier del restaurant Entrevins.

Cadascun dels cinc vins seleccionats ha estat maridat especialment amb una obra representativa, creant una fusió entre el paladar i la mirada. Amb cada vi, hi haurà un aperitiu especialment dissenyat per potenciar l’experiència. A mesura que avancem per les instal·lacions, els sabors i aromes de cada vi es complementaran amb les emocions i colors de les peces, oferint una nova manera de viure l’art. T’invitem a gaudir d’aquesta fusió entre art contemporani i enologia.

Conoce la propuesta del Sommelier*:

1. MAGNUM CHAMPAGNE MAISONCELLE RP DE DEHOURS – MARIDATGE AMB JUAN GENOVÉS

El bodeguer Jerome Dehours és pioner de la Generació de finals dels anys 90, que van revolucionar el món del Champagne canviant la direcció cap a una viticultura respectuosa acompanyada d’un treball de celler molt acurat amb la identitat dels terrers d’on provenen els raïms. Maisoncelle R.P. correspon a un vinya de ceps vells de Pinot Noir, curiosament orientat cap al nord-est, assentat en sòl argil·loso limós, pobre en calcari i ric en ferro. La criança es realitza en foudres amb les lies i es manté 3 anys en repòs. Aquesta solera iniciada el 2013 entrega un vi de color or, amb una aromàtica molt potent.

Aperitiu: Montadet d’anxova del Cantàbric amb mantega de miso

2. MAGNUM CHABLIS GRAND CRU LA MOUTONNE 2016 LONG DEPAQUIT – MARIDATGE AMB DAVID HOCKNEY

La Moutonne és una parcel·la Grand Cru considerada com secreta o no oficial, les seves arrels remunten a la Revolució Francesa. El vinya és molt petita, 2,35 hectàrees de vinyes de Chardonnay que formen un amfiteatre amb orientació sud-est amb una forta pendent que pot arribar fins als 40 graus i que la protegeix dels freds vents del nord. Està situada entre altres 2 Grands Cru, Vaudésir i les Preuses. El sòl és un calcari kimmeridgian amb fòssils de closques marines. L’estil aromàtic és molt definit pels aromes típics de Chardonnay (poma rostida, sèsam torrat) amb una estructura equilibrada amb un punt alt de maduresa i concentració. Gran puresa d’un terrer Grand Cru únic.

Aperitiu: Crema de porro i coco

3. MAGNUM FONT DE LA FIGUERA FORADÀ 2023 DE JAVI REVERT – MARIDATGE AMB ELENA DEL RIVERO

En terrasses mil·lenàries, abandonades des de fa mig segle, a la part de més alçada a 800 metres de Font de la Figuera, el reconegut viticultor Javi Revert, originari del mateix poble, va replantar una parcel·la de 2,5 hectàrees amb orientació nord el 2018 amb les varietats Arco i Garnacha. El resultat és un vi negre brillant, nerviós, delicat, complex i profundament marcat pel caràcter mediterrani. Tastat a cegues per la meva part al gener de 2025, en damajuana, on el vi segueix reposant, el nas d’aquest néctar és pura fragància: maduixes del bosc fresques, fils de safrà, flors blanques fresques, plantes aromàtiques de l’entorn… un vi que marcarà un abans i un després del panorama valencià i mediterrani espanyol. No perdis l’oportunitat de tastar aquest vi en primícia, en format magnum especialment embotellat per a aquesta vetllada màgica.

Aperitiu: Croqueta de pernil

4. MAGNUM RIOJA RODA I RESERVA 1994 – MARIDATGE AMB OLAFUR ELIASSON

El projecte Roda és considerat un clàssic dins de la jove generació dels anys 80 instal·lada al barri històric de l’Estació de Haro a La Rioja. El mestre Agustín Santolaya és el seu director tècnic i ànima mater; resumeix La Rioja com la part septentrional d’una enorme depressió formada pel riu Ebre, on tot el que l’envolta està a major altitud. A l’interior, els cursos dels rius que van de sud a nord i de nord a sud dibuixen turons, terrasses i glacis que donen lloc a diferents exposicions i influencien el joc dels climes. Tastarem un vi mític, el Roda I 1994 en format magnum. La classificació entre el Roda I i el Roda Reserva es distingeix mitjançant un tast a cegues dels 17 tines de roure francès, i en cada una d’elles s’elaboren els raïms que provenen dels 17 vinyes. L’etiqueta ens condiciona a trobar un estil aromàtic basat en la fruita negra, esperem estar d’acord.

Aperitiu: Carpaccio de mogote Ibèric d’Extremadura amb laca de salsa agredolça.

5. MAGNUM ALICANTE LA DIVA 2021 DE GUTIÉRREZ DE LA VEGA – MARIDATGE AMB MAT COLLISHAW

Bodega familiar de segona generació referent de la Marina Alta a la costa alacantina. Compten amb uns vinyes úniques enmig de nombroses muntanyes i valls amb un sistema de bancals construït a base de murs de pedra seca que s’han anat transmetent de generació en generació d’agricultors i ramaders. Aquest vi, naturalment dolç, s’elabora amb Moscatell Romà (recollit en estat de raïm passa) de ceps de 50 anys en sòl argil·lo-calcari amb còdols. Normalment comercialitzat en mitja ampolla (menys de 600 ampolles), s’ha embotellat exclusivament per a nosaltres en 8 màgnums. Segurament és el millor dolç d’Espanya que he tastat aquests darrers anys. Em reservaré qualsevol comentari de tast sobre aquest magnífic vi més que el del seu ànima mater «vi mediterrani capaç de fer feliç al més infeliç dels mortals i que serveixi d’excusa per parlar dels grans temes de la vida».

Aperitiu: Montadet de brioche amb Fourme d’Ambert

*Venda d’entrades únicament a través de la web i taquilla del Centre d’Art Hortensia Herrero.

No es permetrà l’entrada a menors de 18 anys.

La venda d’aquestes entrades queda subjecta a les condicions generals de venda online d’entrades del Centre d’Art Hortensia Herrero i que consten a cahh.es/condicions-venta-entrades. Durant el recorregut pel Centre d’Art Hortensia Herrero, es servirà als assistents un servei de tast i aperitiu a menú tancat (la “Tastada amb Aperitiu”). PAZ I TAPAS, S.L. amb N.I.F. B-98.826.308 (Entrevins) serà l’única responsable davant el client del servei de Tastada amb Aperitiu, eximint-se per tant la Fundació Hortensia Herrero de qualsevol responsabilitat en actuar com a mera comercialitzadora d’aquest servei. Al·lèrgies i intoleràncies, així com qualsevol qüestió o dubte que pugui sorgir en relació amb la Tastada amb Aperitiu, s’hauran de comunicar a la Fundació Hortensia Herrero amb la deguda antelació. Un cop adquirides les entrades, no s’admetran canvis, cancel·lacions ni devolucions.