El Centre d’Art Hortensia Herrero s’ha convertit en una visita gairebé obligada per als valencians i els visitants de la ciutat en aquests primers dies d’obertura al públic d’aquest nou espai dedicat a l’art contemporani. Des que va obrir les seues portes, el centre impulsat per la mecenes valenciana Hortensia Herrero ha rebut la visita de més de 7.500 persones, una xifra important tenint en compte que els diumenges a la vesprada i els dilluns, el centre roman tancat al públic.
En aquests primers dies, el Centre d’Art Hortensia Herrero promedia uns 800 visitants al dia (incloent els diumenges, que només s’obre al matí). Entre aquests assistents, gairebé la meitat tenen entre 25 i 65 anys, mentre que una mica menys, el 46%, tenen més de 65 anys. Ha sigut tan bona l’acollida per part de la societat valenciana que les entrades per als diumenges que queden d’aquest any 2023 ja s’han exhaurit. La resta dels dies de la setmana sí que hi ha entrades disponibles, tant a través de la pàgina web (www.cahh.es) com en la taquilla, ubicada en la botiga del Centre d’Art Hortensia Herrero.
Sobre el CAHH
Situat al cor de la ciutat, l’espai, que consta de 3.500 metres quadrats expositius, acull una selecció de la col·lecció privada de Hortensia Herrero. Coneguda pel seu compromís amb l’art i la cultura, la mecenes valenciana ha sigut la força impulsora darrere d’aquest projecte, la visió i dedicació de la qual han sigut fonamentals per a convertir aquesta idea en realitat.
La col·lecció, que ha comptat amb l’assessorament de Javier Molins, té una clara vocació internacional, amb artistes contemporanis de prestigi reconegut que es troben a les col·leccions de museus com el MOMA, el Tate o el Pompidou, entre molts altres. La primera presentació d’aquesta col·lecció, i amb la qual ha obert les seues portes el Centre d’Art Hortensia Herrero, inclou més de 100 obres de quasi 50 artistes.
Noms com Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor, Mat Collishaw, Cristina Iglesias, Manolo Valdés, Michal Rovner, Ann Veronica Janssens, Eduardo Chillida o Tony Cragg són només alguns dels quasi 50 artistes que tindran alguna obra en alguna de les 17 sales expositives amb les quals compta el Centre d’Art Hortensia Herrero. Junt a ells, artistes valencians com Juan Genovés, Andreu Alfaro, Antonio Girbés, Miquel Navarro i Elena del Rivero conviuen amb altres de renom internacional com David Hockney, El Anatsui i Peter Halley, o els espanyols Miquel Barceló, Blanca Muñoz, Julio González, Antonio Girbés, Juan Genovés o Joan Miró.