Des que va obrir les seues portes el passat 11 de novembre, el Centre d’Art Hortensia Herrero (CAHH) ha rebut la visita de més de 100.000 persones, convertint-se així en una de les novetats culturals més destacades de la ciutat de València. La xifra redona de visitants s’ha aconseguit a les 13:30h, amb l’entrada d’Eleonora i Àsia, dos germanes de Bologna (Itàlia) que estan gaudint de València durant quatre dies. Per a celebrar-ho, se’ls ha entregat un lot d’articles de la botiga del centre d’art, entre els quals es troba el catàleg perquè puguen aprofundir en la col·lecció de tornada a casa.
Amb una mitjana de prop de 800 visitants diaris, els qui s’acosten al carrer de la Mar 31 destaquen diferents aspectes del CAHH, des de la restauració de l’antic Palacio Valeriola, duta a terme per l’estudi ERRA arquitectura, la col·lecció d’art contemporani amb grans noms o la rellevància històrica de l’espai, on es poden admirar restes arqueològiques com un tram del circ romà o un carreró de l’antiga jueria.
Respecte a la col·lecció, que compta amb l’assessorament de Javier Molins, té una clara vocació internacional, amb artistes contemporanis de prestigi reconegut que es troben en les col·leccions de museus com el MOMA, el Tate o el Pompidou, entre molts altres. La primera presentació d’esta col·lecció inclou més de 100 obres de quasi 50 artistes.
Noms com Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor, Mat Collishaw, Cristina Iglesias, Manolo Valdés, Michal Rovner, Ann Veronica Janssens, Eduardo Chillida o Tony Cragg són només alguns dels artistes que tenen obra en alguna de les 17 sales expositives amb les quals compta el Centre d’Art Hortensia Herrero. Al costat d’ells, artistes valencians com Juan Genovés, Andreu Alfaro, Antonio Girbés, Miquel Navarro i Elena del Rivero conviuen amb uns altres de renom internacional com David Hockney, El Anatsui i Peter Halley, o els espanyols Miquel Barceló, Blanca Muñoz, Julio González, Antonio Girbés, Juan Genovés o Joan Miró.